محرم و عزاداری سنتی آران و بیدگل، برای این شهرستان برند است

1395/12/28
47
0
سایراخبار ادارات
کد خبر :7392
به گزارش آران و بیدگل نیوز، دادستان آران و بیدگل در همایش مسؤولان هیئات مذهبی شهرستان آران و بیدگل در سالن چهارم دی فرمانداری این شهرستان گفت: محرم و عزاداری سنتی آران و بیدگل برای این شهرستان یک برند است.

\"\"

سید محمد جوادی، نحوه عزاداری به سبک سنتی و دستجات باشکوه عزاداری در این شهرستان را کم نظیر خواند و افزود: دشمن اگر بخواهد به عزاداری ضربه بزند، سعی می کند به این برند ضربه بزند، در نتیجه عزاداری سنتی ما در معرض خطر بیشتری برای آسیب قرار دارد.

وی، فرهنگ انتظار و شهادت را دو اهرم و بال برای شیعه خواند و افزود: حسینی بودن شیعه و منتظر ظهور بودن او خاری در چشم دشمن است. عزاداری شیعه با تفکر مهدویت سبب رشد تشیع شده و بالندگی این مذهب به دلیل عزاداری توأم با بصیرت و مهدویت است.

جوادی، مسؤولیت هیئات مذهبی را وظیفه ای خطیر و جایگاه آن را مهم و حساس خواند و افزود: مسؤول هیئت، در واقع رهبری یک جمعیت برای هدایت را بر عهده دارد و نوع رفتار و اعمال او، کل جمعیت آن هیئت را تحت تاثیر قرار می دهد، لذا مسؤول در مرحله نخست باید خود معرفت، شناخت و بصیرت را کسب کند تا بتواند جمعی را به حرکت درآورد.

دادستان آران و بیدگل در ادامه خطاب به مسؤولان هیئات مذهبی گفت: ما به عنوان مسؤولان و خدمتگزاران هیئت، صادقانه کار می کنیم، غافل از آنکه عده ای در جای دیگر، هزینه می کنند و برای ضربه زدن به عزاداری های ما طرح و برنامه دارند، لذا باید کاملا هوشیار باشیم تا از این منظر آسیبی به مکتب تشیع نرسد.

سید محمد جوادی با اشاره به اینکه آران و بیدگل کمترین آسیب را در عزاداری ها دارد، افزود: عزاداری سالم در این شهرستان نشان می دهد راه را درست انتخاب کرده ایم و عزاداری ما حسینی و توأم با تفکر مهدوی است.

حسین ابوالحسن‌زاده رییس شورای هیئات مذهبی آران و بیدگل هم در این مراسم به نقش هیئات مذهبی این شهرستان در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: هیئات مذهبی، به عنوان محور کلیه فعالیت های سیاسی،اجتماعی، فرهنگی و مذهبی شهرستان نقش تأثیرگذاری در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه بر عهده دارند.

وی افزود: آران و بیدگل به تبعیت از علما و پیرغلامان حسینی، توانسته برنامه های مختلف این شهرستان را به‌عنوان برنامه های هیئت محور معرفی کند و کارکرد خود را به خوبی در جامعه پیدا کند.

رئیس شورای هیئات مذهبی آران و بیدگل، عزاداری این شهرستان در محرم را در سطح کشور کم نظیر خواند و افزود: همه ساله، عزاداری این منطقه به‌عنوان یکی از آیین های برتر عزاداری در کشور از شبکه های مختلف سیما به روی آنتن می رود و این اقبال عمومی به این نوع عزاداری آران و بیدگل را در سطح کشور نشان می دهد.

ابوالحسن زاده ورود برخی سبک های جدید عزاداری و استفاده از آلات موسیقی و اشعار بی محتوا را از نکات مبهم برخی آیین های مذهبی دانست و خاطر نشان کرد: این گونه رفتارها نه تنها زمینه ای برای ورود برخی آسیب ها به عزاداری است بلکه دور از شأن و جایگاه اهل بیت(ع) است.

رئیس شورای هیئات مذهبی آران و بیدگل در بخش دیگری از سخنانش بر حفظ جایگاه و شأن پیرغلامان اهل بیت(ع) در هیئات مذهبی تأکید کرد و گفت: باید از تجربیات پیرغلامان در برنامه ریزی و اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی هیئات مذهبی بیشتر بهره گیری شود.

ابوالحسن زاده در ادامه با قرائت منشور عزاداری آران و بیدگل، از هیئات مذهبی خواست به این منشور پایبند باشند و موارد ذکر شده در این منشور را رعایت کنند.

یادآور می شود، همایش مسؤولان هیئات مذهبی آران و بیدگل به همت فرمانداری، اداره تبلیغات اسلامی و شورای هیئات مذهبی آران و بیدگل در سالن چهارم دی این شهرستان برگزار شد.
;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.