سر تیتر جدید ترین اخبار امروز :
- واریز کالابرگ برای خانوارهای دهک های چهارم و پنجم درآمدی از دوشنبه هفته جاری/دهکهای ششم و هفتم از دوشنبه هفته آینده
- نخستین هنرستان هوش مصنوعی شمال استان اصفهان در آران و بیدگل راه اندازی می شود
- کشف بیش از ۹۰ هزار نخ سیگار قاچاق در آران و بیدگل
- پلمب ۲ واحد مشاوره املاک به علت اجاره منازل مسکونی به اتباع غیر مجاز در آران و بیدگل
- اولین رایزنی دیپلماتهای ارشد اروپایی با عراقچی پس از جنگ ۱۲ روزه
پرورش ماهیان خاویاری در قلب شنهای كویر آران و بیدگل
1394/12/03
57
0
سایرخبرگزاری ها
کد خبر :8026
آران و بیدگل نیوز به نقل از ایرنا - حسین منصوری: دریای خزر به عنوان زیستگاه طبیعی با ارزشترین ماهیان خاویاری جهان شناخته شده و در عرصه تولید، خاویار و گوشت از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، اما در دل كویر آران و بیدگل نیز افرادی نوآور و پرتلاش به تولید این نوع آبزیان در قلب كویر همت گماشته اند.

چندسالی است كه پرورش ماهیان خاویاری توسط عده ای جوان در مزرعه ای در دل كویر آران وبیدگل در میان شن های داغ شروع شده است، این كشاورزان سختكوش كویری با ایجاد دریاچه های مصنوعی با آبی لب شور اما گام های محكم و استوار به پرورش این ماهیان پرداخته و در اقدامی قابل تحسین از پسآب آن برای كشاورزی استفاده میكنند.
آنها نشان دادند كه با اراده پولادین و استوار می توان غیر ممكن ها را ممكن كرد و حتی به رغم ناباوری كارشناسان در دل كویر آران و بیدگل ماهی خاویاری را كه تنها در انحصار دریاچه خزر در جهان هست، می توان پرورش داد و به ثمر رساند.
مجری طرح پرورش ماهیان خاویاری كویر آران و بیدگل می گوید: این مركز از سال 90 با هدف تولید و اشتغال زایی و همچنین ارزآوری برای منطقه و كشور آغاز به كار كرد.
مهدی آزادپور افزود: به دنبال كاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و ضرورت جایگزینی طرحی برای جبران این كمبودها، اقدام به پرورش ماهیان خاویاری نموده و هم اكنون حدود 200 ماهی خاویاری با وزن 4 تا 35 كیلوگرم در این مركز پرورش داده شده است.
وی تاكید كرد: تعدادی از ماهیان نر نیز كه با سونوگرافی مشخص شده است، جداسازی و برای تولید گوشت از آنها استفاده می شود تا كمكی برای هزینه های جاری این استخر باشد.
آزادپور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در كویر با روشی ابتكاری، سیستمی طراحی و تعبیه شده كه آب را در استخر به گردش می اندازد و دوباره به چاه بازگشته و با تصفیه دوباره به استخرها باز می گردد و در نتیجه از هدر رفت آب جلوگیری می شود.
وی زمان باردهی این ماهیان را حدود دو سال آینده بیان كرد و افزود: در سال گذشته همچنین حدود 6 تن ماهی قزل آلا در این استخر تولید شد كه با توجه به كیفیت مورد استقبال قرار گرفت.
كارشناس امور دام، طیور و آبزیان اداره جهاد كشاورزی آران وبیدگل هم در گفت وگو با ایرنا اظهاركرد: این مركز اولین مركز در سطح استان است كه بصورت پایلوت توسط اداره كل جهاد كشاورزی استان اصفهان اجرا شده و به دنبال آن هم اكنون دو مركز دیگر نیز در سطح استان راه اندازی شده است.
ابوالفضل حاجی باقری، با توجه به ایجاد شرایط طبیعی، دریایی وهمچنین تغذیه ای كه در این مركز برای رشد ماهیان خاویاری ایجاد شده است، افزود: این ماهیان كیفیت و رشد بهتری نسبت به سایر مراكز تولیدی در كشور دارند.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به كاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و به دنبال آن كاهش صادرات، امیدواریم این مركز بتواند در سالی كه بنام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده نقش مهمی در تولید خاویار كشور ایفا كند.

آنها نشان دادند كه با اراده پولادین و استوار می توان غیر ممكن ها را ممكن كرد و حتی به رغم ناباوری كارشناسان در دل كویر آران و بیدگل ماهی خاویاری را كه تنها در انحصار دریاچه خزر در جهان هست، می توان پرورش داد و به ثمر رساند.
مجری طرح پرورش ماهیان خاویاری كویر آران و بیدگل می گوید: این مركز از سال 90 با هدف تولید و اشتغال زایی و همچنین ارزآوری برای منطقه و كشور آغاز به كار كرد.
مهدی آزادپور افزود: به دنبال كاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و ضرورت جایگزینی طرحی برای جبران این كمبودها، اقدام به پرورش ماهیان خاویاری نموده و هم اكنون حدود 200 ماهی خاویاری با وزن 4 تا 35 كیلوگرم در این مركز پرورش داده شده است.
وی تاكید كرد: تعدادی از ماهیان نر نیز كه با سونوگرافی مشخص شده است، جداسازی و برای تولید گوشت از آنها استفاده می شود تا كمكی برای هزینه های جاری این استخر باشد.
آزادپور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در كویر با روشی ابتكاری، سیستمی طراحی و تعبیه شده كه آب را در استخر به گردش می اندازد و دوباره به چاه بازگشته و با تصفیه دوباره به استخرها باز می گردد و در نتیجه از هدر رفت آب جلوگیری می شود.
وی زمان باردهی این ماهیان را حدود دو سال آینده بیان كرد و افزود: در سال گذشته همچنین حدود 6 تن ماهی قزل آلا در این استخر تولید شد كه با توجه به كیفیت مورد استقبال قرار گرفت.
كارشناس امور دام، طیور و آبزیان اداره جهاد كشاورزی آران وبیدگل هم در گفت وگو با ایرنا اظهاركرد: این مركز اولین مركز در سطح استان است كه بصورت پایلوت توسط اداره كل جهاد كشاورزی استان اصفهان اجرا شده و به دنبال آن هم اكنون دو مركز دیگر نیز در سطح استان راه اندازی شده است.
ابوالفضل حاجی باقری، با توجه به ایجاد شرایط طبیعی، دریایی وهمچنین تغذیه ای كه در این مركز برای رشد ماهیان خاویاری ایجاد شده است، افزود: این ماهیان كیفیت و رشد بهتری نسبت به سایر مراكز تولیدی در كشور دارند.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به كاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر و به دنبال آن كاهش صادرات، امیدواریم این مركز بتواند در سالی كه بنام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده نقش مهمی در تولید خاویار كشور ایفا كند.

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است
با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.