آران و بیدگلی‌ها ۱۲۰ هزار قرص نان سنتی «عباسعلی» در مرز مهران طبخ می‌کنند

1402/06/07
65
0
فرهنگیتمام عناوین فرهنگی
کد خبر :9538

«ابراهیم عباسیان»  در گفت و گو با پرتال خبری آران و بیدگل نیوز در آران و بیدگل گفت: در آستانه اربعین حسینی، موکب سیزده ساله کربلا جهت طبخ 120 هزار قرص نان سنتی آیینی «عباسعلی» ویژه زائران اربعین از آران و بیدگل به مرز مهران در استان ایلام اعزام شده است.

 

مسئول موکب «سیزده ساله کربلا»  آران و بیدگل افزود: این موکب، طی چهار سال گذشته یک هفته قبل از اربعین حسینی به مرز مهران اعزام می شود و تا سه روز پس از اربعین در مسیر زوار در مهران اقدام به طبخ این نان سنتی آیینی می کند.

 

عباسیان افزود: نان عباسعلی که مختص شهرستان آران و بیدگل است از 14 ماده مغذّی شامل آرد، شکر، کنجد، سیاه دانه، زعفران، زرد چوبه، زنجبیل، روغن و… تشکیل شده است.

 

مسئول موکب «سیزده ساله کربلا»  آران و بیدگل ادامه داد: یک قرص نان شیرین عباسعلی به دلیل مواد ترکیبی، انرژی و کالری و ماندگاری بالای آن یک وعده غذایی کامل و بهترین و سالم ترین غذا برای مسافرین و زائرین است. پخت این نان در تمام ایام سال و کیفیت مطلوب آن موجب شده که به عنوان مهم ترین سوغات شهرستان آران و بیدگل محسوب شود.

 

آیین پخت نان سنتی عباسعلی از جمله آیین های سنتی مذهبی ویژه ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) است و این نان ویژه شهرستان آران و بیدگل بوده و غالبا به صورت نذری طبخ می شود. این آیین در خرداد ماه سال 1395 به شماره 1200 در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.